25 Ocak 2015 Pazar

ASALA OPERASYONU


Aydoğan VATANDAŞ

Ergenekon “ülke menfaatlerini korumak adına “ kurulduğu bellidir ama yapılanların gerçekten ülke menfaatlerine olduğunun kim ya da kimler tarafından belirlendiği tartışmalıdır.
Ağcayı yönlendiren ve silahını veren kişinin Kenan olduğunu söyledi. Kenan görünümü ve konuşması itibariyle üniversite okumuş, kültürlü bir kimseye benziyordu. Ermeni bir kadınla yaşıyordu ve birkaç lisan biliyordu. Gerek bu bilgileri gerekse Türkiye’ye kaçak olarak sokulacak bazı araçları öğrenip karargaha bildirdim. Bir süre sonra teşkilatın karargaha bildirdim. Bir süre sonra teşkilatın karargahından  sinir bozucu , azarlayıcı, tutarsız mesajlar almaya başladım. Aynı zamanda Oflu İsmail konuşmalarda “Bizim buralarda konuştuklarımız Türkiye’ye gidiyor. Sınır kapılarında burada konuştuklarımız biliniyor. Aramızda biri casusluk yapıyor, diyordu.
Kanaatime göre Abuzer UĞURLU, Ruslar ve Bulgarlar tarafından Türkiye’de bir baş ajan şeklinde kullanılmış. Abuzer ve Bekir Çelenk vasıtasıyla MHP ve Ülkücülere hulul edilmiş ve Türkiye’de; İpekçi cinayeti , Bahçelievler Cinayeti, Adana Emniyet Müdürü cinayeti gibi provakatif ve halkın güven duygusunu kaçıran, nefret yaratan ve güvenlik güçlerini sağ mihraklar üzerine teksif eden operasyonlar planlamıştır.
Mahir Kaynak , ABD nin o dönemde AB’yi bir rakip olarak görmeye başladığını ve Dışişleri içerisinde Avrupa yanlısı isimlerin ASALA üzerinden tasfiye edildiğini söylüyor.
Yahudi toplumunun büyük bölümü “Ermeni Soykırımı” tanımlamasını her zaman reddetme eğilimindeydi. Bunun nedeni ise aslında 2. Dünya Savaşısırasında yaşanan Yahudi soykırımıbulunuyordu. Yahudi liderleri ve Abd’deki Yahudi örgütleri “soykırım” kavramının ylnızca “holokost” için kullanılabileceğini kabul ettiklerinden Ermenilerin maruz kaldığı durumun “soykırım” olduğunu reddediyordu.
The Jewish Genocide of Armenian Christians
Burada bizim atladığımız bir şey var, bildiğimiz ama atladığımız. Olay şudur: bir gün Moskova’da o tarihlerdeki KGB’nin ileri gelen bir üst düzey görevlisi Moskova’daki büyükelçimize, bazı milliyetçi Ermenilerin harekete geçeceklerine dair bir istihbaratlarının bulunduğunu kendilerinin böyle bir şeyden memnun olmayacaklarını söyleyerek, Türkiye’ye işbirliği teklif ediyorlar. Fakat maalesef bu haberi Türkiye değerlendirmiyor ve Amerikalılara iletiyor. Amerikalılar da “ Sizi kandırıyorlar, yok öyle bir şey, onlar sizinle yakınlaşmak için böyle bir bahane buluyorlar,”diyor. Bu gerçek bir olaydır. Türkiye orada belki zamanın KGB’siyle, Ruslarla işbirliği yapsaydı bu noktaya varır mıydı bilemiyorum.
Diesporadaki Ermeniler Ermenistandan daha etkili olabiliyorlar.
Trükye’de Kapalıçarşı’yı büyük oranda dolandırıp yanında bugünkü parayla yaklaşık 1 katrilyon kaçırıp ASALA’ya teslim eden bir işadamımız var, Ermeni asıllı: Hayk Demircioğlu.
Le Monde gazetesi Ermeni terörizmini “terorism puplicitier, reklam terörizmi” olarak adlandırdılar. Bunun nedeni Türkleri bitirmek değil Sözde Ermeni soykırımını hatırlatıp, konuyu sıcak tutmakdır.
Rumların Bizans İmparatorluğu hayalleri vardır. Ermenilerin böyle bir şeyleri olmadığı için Osmanlı’nın içinde gayet mutluydular. Çünkü kendilerine yasak olan İstanbul’a Fatih sayesinde gelip hem de Patrikhane kurdular.
Türkiye, başkasının ileri karakolu falan filan gibi rolleri ne kendisine biçer ne de biçmeye kalkışanla mutabık olur. Bizim en büyük müttefikimiz, Lozan ‘ı imzalamış değildir.
(Osmanlı Ermenilere tehcir yolunda hastaneler kurmuştur. Soykırım yapacak bir devletin hastane kurup soykırım yapma ihtimali var mıdır? Üstelik tehcirden sonra, geri dönüşlerini sağlamıştır.
Türkiye zamanında Ermeniler ölmesin diye, Azerilerin tepkisine rağmen buğday yardımı yapmıştır.
Amerikanın BOP projesinde çizdiği haritanın Osmanlı haritası olmasıyla Amerika Osmanlıyı istemektedir.)[1]
Tüm erkeklerini askere vermiş olan ve bir anlamda savunmasız kalmış köylerdeki kadın ve çocukların yine Ermeni çetelerinin saldırılarına maruz kalmış, Ermeni çeteleri Osmanlı askerini arkadan vurmuştur.
Ben Ermeni soykırımı konusunu ilk defa bombalanmış ve paramparça olmuş Türk turizm ofisinin önünde bir İngiliz televizyon muhabirinin ağzından duydum. Böyle bir iddia böyle bir sorun vardır Türkiye’nin karşısında dolayısıyla sizin de buna karşı aksi yönde tezler ileri sürüp karşı bir tez oluşturmnız lazım. Ama 1978 yılına gelinceye kadar Türkiye’nin bu konuda antitez üretmeye yçnelik bir politikası yoktu.
Türkiye’nin öngörü üretme, geleceğe dönükstratejiler, projeksiyonlar üretme alışkanlığı olmadığı için karşısına virdenbire çıkan bu gibi konularda önce bir şaşkınlık yaşar. Bu şaşkınlık bir süre sonra öfkeye dönüşür. Niçin bütün dünya bize düşman tarzında bir öfkeye dönüşür ve bu öfke de Türkiye’yi onlar istedikleri gibi düşünsünler, biz nasıl olsa haklıyız tarzında kendi kozaısını örerek içine kapanması gibi bir noktaya götürür.
ASALA’nın kuruluşu d tıpkı PKK’nın ki gibi 1975 yılında Lübnan Sayda kentinde gerçekleşmiştir.
PKK temsilcisinin yaptığı Türkçe bir konuşmayı bir Ermeni, ASALA mensubu bir Ermeni Kürtçeye çevirerek alınan kararları anlatmıştır.Bu tuplantı sonrasında hem PKK temsilcisi hem ASALA temsilcisi davalarına verdikleri pozitif destek için Yunanistan ve GKRY ne teşekkür etmiştir.
Iraklı Türkmenler ASALA operasyonlarında etkili bir şekilde kullanılmıştır. Kendileri Irak vatandaşı olduğu için bit eylemde aktif rol almaları ve yakalanmaları halinde TC’ninbu işiniçinde devlet olarak olduğunu kanıtlayacak hiçbir şey yoktur. Türkmen kardeşlerimiz bu operasyonda kullanılmış ve başarılı olmuşlardır.[2]
Karabağın işgaline halı neden göstermeye çalışırken Çarlık Rusyanın Krabağ halkına ya Sovyet Ermeni cumhuriyetinin bir parçası yada özerk bir öçnetim olacakalrını garanti etmiştir. Daha sonra ise Azerbaycan ‘a bırakmıştır. Bu nedenle Ermeniler orada işgali kendilerin ehak görürler.[3]
Seyahat sırasında çok zorluk çektiklerini günlerce yürüdüklerini kimse saldırmasın diye de askerlerin onları koruduklarını anlatıyor. Daha sonrada memleketi Samandağına dönüp evlendiğiini ekliyor.[4]
Talat Paşa’nın not defterine abartmak için yazdığı 924 bin Ermeni başımıza bela olmaktadır.
ASALA terör olaylarına devam etmek isteyenlerle bitimek isteyenler olmak üzere ikiye ayrılmış ve birbiri arasında çatışma üzerine yok olmuştur.
                Türkiye’nin ABD’deki Ermeni lobisine karşı halen ABD’deki Yahudi lobisinden medet umması





[1] Gökberk ERGENEKON
[2] Ercan ÇİFTÇİOĞLU
[3] ERMENİ GENÇLİK FEDERAYONU General Kar ekin njdeh

[4] Yeghisapet Kesabyan (105 yaşında , yehcirin son tanıklarından)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder